Malzemeler : (2 kişilik)
· 2 yemek kaşığı un
· 2 yumurta
· 300 ml süt
· 1 küçük paket bitter çikolata (rendelenmiş)
· 75 gr toz şeker
· Yarım paket vanilya
· Yarım paket kakao
· 10 gr tereyağı
Yapılışı :
- Bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyip pembeleşinceye karıştırın.
- Toz şekeri ve kakaoyu da ekleyip 2-3 dk. daha karıştırın.
- Sütü azar azar ekleyip sürekli karıştırın, kaynayıp muhallebi kıvamına gelince rendelenmiş çikolatayı sonra da vanilyayı ekleyip 5 dakika kadar pişirin.
- Yumurtaların sarısını çırpın ve yavaş yavaş tencereye ekleyin. 1-2 dakika sonra ocağın altını kapatıp tencerenin ılımasını bekleyin.
- Yumurtaların beyazlarını bir tutam tuzla kar haline gelinceye kadar çırpın ve onu da tencereye ekleyip tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.
- Yağladığınız fırın kaplarına malzemeyi paylaştırarak önceden 200 dereceye ayarladığınız fırında 20-25 dakika pişirin.
- Soğumadan krema ve pudra şekeri ile servis yapın.
Afiyet Olsun...:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder