Malzemeler:
· 2 + ½ cup un (1 cup ±=140 gr)
· 1 çay kaşığı kabartma tozu
· ½ paket vanilya
· 1 çay kaşığı zencefil tozu
· ½ çay kaşığı toz karanfil
· ½ çay kaşığı tarçın
· 1 çay kaşığı tuz
· 225 gr oda sıcaklığında tereyağ
· ¾ cup toz şeker (¾ cup ±=150 gr)
· 1 yumurta
· ¼ cup pekmez (60 ml)
Yapılışı:
1. Bir kaba un, kabartma tozu, vanilya, zencefil, karanfil, tarçın ve tuzu eleyin karıştırın.
2. Diğer bir kapta tereyağ ve şekeri yaklaşık 3 dk krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtayı ve sonra pekmezi ekleyip çırpmaya devam edin. Kenarlara yapışan kısımları iyice sıyırın.
3. Unlu karışımı sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyip hamur haline getirin.
4. Streç filme sarıp buzdolabında 1 saat kadar bekletin. (Hamurdan ortalama 3 fırın tepsisi kurabiye çıkıyor. İstediğiniz miktar hamuru ayırıp buzlukta 3 ay saklayabilirsiniz)
5. Buzdolabından çıkan hamuru unlanmış tezgahta merdaneyle ince bir şekilde açarak istediğiniz şekilde kalıplarla kesin
6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde önceden ısıtılmış 175 derece fırında 12 dk (+kurabiyenin kalınlığına göre 5 dk daha) pişirin. (Yılbaşı temalı kalıplarla kereserek yılbaşına çok uygun kurabiyeler elde edebilirsiniz)
7. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder