8 Şubat 2012 Çarşamba

ELMALI MUHALLEBİ KUPLARI

Malzemeler
3 elma
1 çay kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı ceviz içi
Muhallebi için (hazır toz muhallebi karışımını tarifine göre pişirerek kullanabilirsiniz)
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya

Hazırlanışı
Elmaların kabuklarını soyup, irice rendeleyin. Tavaya alıp üzerine toz şeker ilave edin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. İçine tarçın ve ceviz ekleyip karıştırın ve kupların dibine paylaştırın. Süt, şeker,un ve vanilyayı bir tencereye alıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Kuptaki elmaların üzerine ekleyin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alarak soğutun. Soğuduktan sonra üzerine iri kıyılmış ceviz serperek servis yapın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder