7 Şubat 2012 Salı

ÇERKEZ TAVUĞU

Malzemeler
1 kg civarı bütün tavuk
1 soğan
1,5 su bardağı ceviz
4 dilim bayat ekmek
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz

Hazırlanışı:
Tavuğu; bütün soğan,6-8 bardak su ve tuz ile kısık ateşde 45-50 dakika haşlayın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca suyunu süzüp ayırın. Tavuğun etini, deri ve kemiklerinden ayırarak ince şeritler halinde doğrayın. Cevizleri robotta çekin. Ekmek dilimlerinin içini çıkarıp, tavuk suyunda ıslatın. Fazla suyunu sıkın ve pişmiş soğan,ezilmiş sarımsak, kırmızı tozbiber ve tuz ile robottaki cevize ekleyerek iyice karıştırın. Robot çalışırken ayırdığınız tavuk suyundan 1 su bardağı kadar azar azar akıtarak kıvamı krema şeklinde olana dek karıştırın. Bu sosun 1/3'ini kenara ayırın . Kalan sosa tavuk parçalarını ekleyip iyice karıştırarak servis tabağına alın. Kanara ayırdığınız sosu üzerine döküp yayın. Sıvıyağda pulbiber kızdırarak üzerine gezdirerek ceviz ile süsleyerek servis yapın.



Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder