Malzemeler
2 yemek kaşığı yağ
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı salça veya 2 küçük kutu domates püresi
3 su bardağı süt
3 su bardağı et veya tavuk suyu
2-3 yemek kaşığı kaşar rendesi
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Yağı tencerede eritin. Salça veya domates püresini ilave edip 2 dakika kavurun. Soğuk olarak 2 bardak etsuyunu ilave edin. Bu arada unu ilave ederek topaklanmasını önleyerek karıştırın. Kalan bir bardak etsuyunu katıp tuzu ve karabiberi ekleyin. Orta ateşte kaynayana kadar devamlı karıştırın. Kaynadıktan sonra ılık sütü ilave edin. Hafif ateşte kapağını kapatıp arada akrıştırarak 5 dk. daha pişirin. Srvis tabaklarına alarak kaşar rendesi ilave ederek servis yapın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder